Olivia och Fitz

Olivia och Fitz och deras ups and downs. Olivia är så jävla grym och förtjänar en bättre man an Fitz. Längtar sjukt mycket till nästa säsong. Scandal är helt klart bästa serien just nu!

Filmrecension: Safe Haven

 
Film: Save Haven
Regissör: Lasse Hallström
Skådespelare: Julianne Hough, Josh Duhamel och Cobie Smulders. Mfl.
Handling: Katie, en ung kvinna med ett mystiskt förflutet landar i Southport, North Carolina där hennes realation med Alex tvingar henne att konfrontera den mörka hemlighet som plågar henne.
 
Tina tyckte: Detta är verkligen min typ av film, älskar dessa typer av filmer! Har länge tänkt att jag ska se denna men inte kom till skott, men nu så. Fastnade direkt då inledningen i filmen är spännande och man vill verkligen se vad det handlar om. mot slutet blir den lite seg innan det hettar till igen. Men är tveksam på slutet. Att Jo som varit Katies "vän" egentligen var Alex döda fru. Hmmm. Hur tänkte de är? Gillade inte den twisten. Förstår inte riktigt vilket irriterar mig.Men i överlag var det en riktigt bra film!
 
Filmen får 4 (av fem) stjärnor av mig!
/Tina
 

Fun fact: Lilith

← Lilith i sitt sista utseende i Supernatural och Lilith i True Blood. →
 
Såg säsongsavslutningen av Supernatural säsong 3 igår kväll då det slog mig. Den demonbossen heter Lilith, och framträder i många olika kroppar, nästan mest som en liten flicka.  Lilith är i Supernatural en "White-Eyed Demon" som en gång var människa. De flesta demoner känner henne som den första demon som någonsin skapats. 
 
I femte säsongen av True Blood presenteras man för "the first vampire" som också heter Lilith. Hon tros av många vampyrer som har skapats före Adam och Eva, som, enligt den ursprungliga testamentet, var utformade för att tåla Lilith, hennes avkomma i sin tur skulle kunna upprätthållas genom sina barn, den mänskliga rasen. Lilith dyrkas som en gud av många vampyrer.

Lite komiskt tycker jag att serier har grejer som liknar varandra, och som nu flera år ifrån varandra. De är egentligen samma story. De är båda de första av sin "ras".
Men vem är Lilith egentligen? Vad har de fått henne ifrån? ;)
 
Efter en snabb googlesökning på Lilith har jag fått fram detta:
Lilith, kvinnlig mesopotamisk natt-demon som förekommer i judisk mytologi och som även omnämns i ett fåtal översättningar av Bibeln. Lilit hemsöker enligt myterna spädbarn (enligt mesopotamisk tradition pojkar och enligt judisk mytologi spädbarn av båda könen).
I judisk mytologi spelar Lilith en framträdande roll. Allra närmast förknippas hon med födsel och spädbarnsdödlighet. I äldre texter, som den judiska bibeln, omnämns hon som en bifigur utan någon förklaring till hennes bakgrund. Precis som i sammanhanget av gilgamesh-eposet kan detta tolkas som att hon redan var välkänd från en muntlig berättartradition. Det sägs också att Lilit var Adams första hustru, men hon var precis som Adam självständigt formad ur lera av Gud och välsignad med den fria viljan. Så när hon vägrade lyda Adams order (även paradiset var patriarkaliskt) ersattes hon av Eva som formades av Adams revben och inte fick en fri vilja.


Hmm att Lilith är en natt-demon låter ju som något serieskaparna/författarna har snappat upp på ;)
Vad tror ni?

Burn Notice S07E01&S07E02


Burn Notice S07E01&S07E02
Sofia:Har saknat denna serie så mycket! Den är så braaa!
Däremot så hände det inte så mycket i första avsnittet vilket var lite tråkigt. Men kul att dom la in lite med Nate's son Charlie. Fiona har skaffat sig en ny kille. Kommer alltid tycka att Fi och Michael är meant to be! Michael har blivit lite av en alkolist i det första avsnittet.
Men det andra avsnittet som även är det 100 avsnittet och som även Jeffrey Donovan (Michael Westen) directed. Det var så otroligt bra att jag vet inte vart jag ska ta vägen! Älskar att man fick se flashbacks från när Fiona och Michael träffades för första gången. Får gåshud bara jag tänker på det! Hatten av för dig Jeffrey. Blev däremot ledsen på slutet :( Fi & Mike forever! Hoppas att dom hittar tillbaka till varandra. Och Fionas reaktion när Michael sa "Fiona, It's time to be brave little angel" Åh jag bara älskar detta avsnitt! Hoppas att resten av säsongen är lika bra! ps. äre bara jag eller blev Michael snäppet snyggare med det där skägget?!
 

FILMRECENSION: Ego

Film: Ego
Regissör: Lisa James-Larsson
Skådespelare: Martin Wallström, Mylaine Hedreul (känner du igen från Linas kvällsbok)
Handling: För 25-årige Sebastian handlar allt om yta och utseende. Livet är fyllt av party, pengar och one-night stands. Han har aldrig utmanat sig själv, vare sig det gäller drömmen om en musikkarriär eller kanske framförallt den riktiga kärleken. När allt går som bäst i hans ytliga liv råkar han ut för en olycka som leder till att han blir blind. En helt ny värld öppnar sig, eller rättare sagt stänger sig. När han ser allt i svart så kliver den personliga assistenten Mia in i hans liv, en tjej han i vanliga fall inte skulle ägna någon som helst uppmärksamhet. Hon blir den första som lyckas öppna hans ögon för det som är viktigt i livet, men när Sebastian upptäcker att Mia inte är den han egentligen trodde får ytligheten en helt annan mening.
 
Tina tyckte: Jag är verkligen inte ett fana v svenska filmer annars, det har nästan blivit mer av en grej att jag inte ser svenska filmer för de är oftast så dåliga i jämförelse med de från t.ex. USA. Men en av mina bästa kompisar såg denna på bio i vintras och sa flertal gånger att den var så bra. Förvånande nog tyckte jag likadant. Rolig och bra film som är bra gjord. Bra skådespelare, gillar verkligen Mylaine och det tog en bra stund innan jag kom på vilken film hon varit med i tidigare. Några grejer i filmen kändes väldigt B-iga men det får man väl ta ibland. Detta är en perfekt film till fredagsmyset. Tips!
 
Filmen får 3,5 (av fem) stjärnor av mig!
/Tina

Teen Wolf S03E01 & S03E02

 
Teen Wolf S03E01 & S03E02
 
Tina:  Måste faktiskt säga att jag blev besviken på första avsnittet, kändes långsamt och det hände inte speciellt mycket. Tycker nästan att de var lite väl på att hoppa in i handlingen om The pack of Alfas. Hmm... Andra avsnittet vad dock mycket bättre, nu hände det lite grejer. Men tycker dock serien inte riktigt håller måttet, men de kommer förhoppningsvis upp i varv. Saknar Jackson dock, vart fasiken är han? Sedan måste jag ju bara skriva, SATAN vad snygg Derek är!! *Dregel*
Sofia:  Håller nog med Tina om att det första avsnittet var lite segt. Gillar dock när Derek dök upp i hissen och ba "But I am!" Så otroligt snygg människa! dör lite när jag ser han! Andra avsnittet då. Hände lite mer men fortfarande lite seg asså. Hoppas på att dom drar igång lite mer action asså. 

NY SERIE: Mistresses

Mistresses S01E01
Tina: Det är alltid roligt att se sommarserier tycker jag. Och ganska ofta är de inte speciellt bra, utan man ser de bara för att de är serietorka. Serien Mistresses började den 3 juni i USA. Jag måste faktiskt säga att jag tyckte den var bra. Kul med massa drama! Hehe. Sedan älskar jag Alyssa Milano som spelar Savannah i serien. Sedan känner ni igen henne från serien Förhäxad som jag alltid såg då jag var yngre ;)

 

På G

 
Trophy Wife med Malin Åkerman. Gillar Malin ibland, beror lite på vad hon spelar. Det ska bli intressant att se henne i denna ABC serie som ännu inte släppt ett startdatum. Men jag håller er uppdaterade.
Super Fun Night med Rebel Wilson. Enligt mig kan denna serie bara bli bra mede Rebel i framkanten. Ska bli sjukt kul att se!
 
Vad tror ni om dessa två serier?
/Tina

Quiz - Tina

1. Vilken TV-serie var den första du verkligen förälskade dig i? 
One Tree Hill. Det var en klasskompis som tjatade på mig huuuur länge som helst att se den, till slut ett jullov på gymnasiet sträcksåg jag de tre första säsongerna, kommer alltid vara en av mina absolut favoriter som jag kan se när som helst.

 2. Vilken TV-serie såg du senast där du såg vartenda avsnitt (säsong)? 
Följde ju massor som avslutades i USA nyligen, men den senaste var väl Game of Thrones säsong 3.


3. Vilken TV-serie gav du senast upp att titta på (utan att se klart säsongen)? 
Gav faktiskt upp flera serier i höstas. Bland annat Hart of Dixie och Arrow. Lurar dock på att se Hart of Dixie nu i sommar.

 
4. Av vilken TV-serie kan du alltid se repriser om och om igen utan att tröttna? 
How I Met Your Mother och The Big Bang Theory, har sett alla deras säsonger minst fem gånger och tröttnar aldrig!

 5. Vilken är din favorit då det gäller tecknade/animerade serier? 
Är inte alls ett fan av tecknat eller animerade serier måste jag erkänna.

6. Vilken serie räknar du som ditt allra största "guilty pleasure"? 
Oj vad svårt, typ Top Model? haha! Om man ens räknar det som en sån serie. Samma sak då Big Brother går på svensk tv. Hehe. Men av de amerikanska så kanske Teen Wolf?                                                  

7. Vilken är din alla tiders favorit TV-seriekaraktär? 
Oh shit.. Är ju faktiskt totalt förälskad i Sam och Dean i Supernatural.

 
8. Vilken TV-seriekaraktär påminner mest om dig? 
Haha, två av mina bästa vänner säger att vi är som the cul-de-sac crew, eller kommer bli om sisådär 10 år. Jag är givetvis Laurie, vilket jag faktiskt kan hålla med om, haha!

 

9. Vilken TV-seriekaraktär liknar du vid en förälskelse, ditt största TV-crush?
Två frågor i en, spännande. Vem jag likar då jag är kär vette tusan. Min(a) största TV-crush finns det många av, men har alltid varit lite extra svag för Dean (Supernatural), Stefan (VD),Derek (Teen Wolf) och givetvis Jax (SoA).

 10. Vilken är din favoritinledningslåt eller vinjett? 
Game of Thrones! Sedan älskar jag hur Supernatural gör i sista avsnittet varje säsong och även första i varje säsong (Ni som sett det vet vad jag menar).

 11. Vilken komediserie rankar du som den absolut bästa? 
Ahhhh.. Kan verkligen inte välja mellan How I Met Your Mother och The Big Bang Theory.

 
12. Vilken dramaserie rankar du som den absolut bästa? 
Just nu, Scandal!

 
13. Vilka serier/Vilken serie skäms du över att du fortfarande inte har sett? 
Väldigt många pratar om Mad Men och The Wire och att de är de BÄSTA serierna. Hmm jag vet inte jag.

 
14. Vilka serier/Vilken serie tjatar du på folk om att de måste se? 
Hahaha, jag tjatar om de flesta, men just nu är det Game of Thrones som MÅSTE ses! Har du inte gjort det? GÖRT.

 
15. Vilken film, bok, saga, händelse etc. vill du mest av allt att det blir en TV-serie av? 
Hmm, läser inte så hemskt mycket. Men ärligt talat, skulle vara sjukt kul att få se en film efter boken Femtio nyanser av honom. Tog man bort en hel del av allt sex i boken skulle de kunna bli en bra film. Men visst har det snackats om att de ska bli film också? 

16. Vilken TV-seriescen får dig alltid att brista ut i gråt? 
Kommer på tre tillfällen just nu. 1. Då Keith blir skjuten av Dan i OTH. 2. När Sam misshandlar Dean i säsong 4 av Supernatural och Dean upprepar att han aldrig kommer lämna Sam. 3. Då Denny dör i säsong 2 Grey's Anatomy.

17. I vilken TV-serievärld skulle du helst vilja leva? 
One tree hill vore fräckt, men även Cougar Town ;)

18. Vilken TV-seriescen fick dig att fullständigt falla av stolen, tänk cliffhangers etc.? 
Detta är fortfarande spoiler varning på så jag mörkar det. The red wedding i GoT och både Robb Stark hans mor och han fru blir brutalt mördade i S03E09. Är fortfarande i chock.

19. Vilken TV-serie klarar du bara inte av eller vilken är den sämsta TV-serie du sett? 
Det första som kommer upp i huvudet efter den frågan är typ serier som Family Guy. Sedan pallar jag inte serier Lost. Och nu kommer jag ju på! HATAR Days of Our Lives(Våra bästa år) herregud när ska de inse att det är dags att lägga ner den?

20. Vilken nedläggning sörjer du mest över? (alt. Vilken TV-serie saknar du mest?) 
Of the Map som gick som sommar serie för något år sedan, den tyckte jag var riktigt bra, men det blev bara en säsong.
 
Trevlig kväll! /Tina

Games of Thrones S03E10 "Mhysa" - SÄSONGSAVSLUTNING

Games of Thrones S03E10 "Mhysa" - SÄSONGSAVSLUTNING
Tina: Ja hurni. För det första passar jag på att kommentera förra avsnittet här. Vilken chock. Jag har inte läst böckerna och hade inte en aning om vad som skulle hända, och bara sådär så dödar de halva Stark-släktet. Trodde först de bara skulle döda Robbs fru, men då de slutade med att de dödade ALLA. Galet. Detta avsnittet gjorde att jag hade sjukt höga förväntningar på säsongsavslutningen. VAD SOM HELST KAN HÄNDA. Efter att ha suttit på nålar hela avsnittet och väntat på någon som ska hända som aldrig hände är jag, tyvärr, sjukt besviken. Det hände inte ett skit, det blev inte ens ett spännande avslut på säsongen. ILLA.

Men för att kommentera avsnittet ändå. Gillar att Tyrion sätter ner foten och tar hand som Sansa, hon behöver det, speciellt när nästan hela hennes familj är döda. Behöver jag säga att jag hatar Joffery? Jävla svin, om någon ändå kunde ta ner pojkskrället på jorden. ÄLSKADE då Tyrion sa "Monsters are dangerous and just now kings are dying like flies."
 
Men Arya, shit. Du kommer bli en mean bitch asså. Det är hon som kommer kunna hämnas på the Lannisters. John Snow lämnade sin brud, synd tycker jag, hade velat att han tog med henne. Tror dock inte att det är det sista vi ser av henne. Till det bästa med serien, Khaleesi! Hon är ju förjävla grym. Synd att hon har minst tid av alla i rutan. Hoppas man får se mer av henne nästa säsong.

HUR SKA VI KLARA OSS TILL 2014 UTAN GOT?!

JJ

 
Nu har Danneel och Jensen's lilla dotter kommit till världen. Hon föddes fullt frisk den 30 maj. Danneel skrev på twitter och avslöjade att namnet dottern får är Justice Jay "JJ" Ackles.
Så sött! Ser framimot att se en bild på JJ.
Danneel känner ni igen bland annat för hennes roll som Rachel Gattina i One Tree Hill. Och givetvis Jensen från sin roll som Dean Winchester i Supernatural.

Nu firar jag babylyckan med ett avsnitt av Supernatural från tredje säsongen. Godnatt!
/Tina
 
 

Filmer som måste ses

R.I.P.D med bland annat Ryan Reynolds och Robert Knepper. Premiär i Sverige den 19 juli.
 
The Heat med bland annat Sandra Bullock och Melissa McCarthy. Premiär i Sverige den 9 augusti.
 
Percy Jackson: Sea of Monsters med bland annat Logan Lerman och Sean Bean. Premiär i Sverige den 16 augusti.
 
White House Down med bland annat Channing Tatum och Jamie Foxx. Premiär i Sverige den 20 september.
 
Don John med bland annat Joseph Gordon-Levitt och Scarlett Johansson. Premiär i USA den 18 oktober.
 
About Time med bland annat Rachel McAdams. Premiär i Sverige den 18 oktober.
 

Greys Anatomy S09E24 "Perfect storm" - SÄSONGSFINAL

Greys Anatomy S09E24 "Perfect storm" - SÄSONGSFINAL
Sofia: Otroligt bra avsnitt! Många saker som händer samtidigt. Precis som det ska vara! Det var väl inte direkt någon nyhet att April fortfarande har känslor för Jackson. Äntligen hände Alex och Jo! Hon är bra bra hon. Hoppas att dom håller det här nu då. Alex har ju haft sån himla otur.. Och äntligen kom Bailey in i the or igen. Förstog att det skulle krävas att det var någon av "dom" för att hon skulle komma dit igen! Och äntligen kom bebisen, och namnet var ju bara helt perfekt! Men självklart så skulle ju Meredith hålla på att förblöda där ett tag också...Ganska tråkigt med Cristina och Owen dock, men det var ganska väntat faktiskt. MEN RICHARD?!!! NOOOOO!! Han som är sååå braaaaaaaa! Typiskt :( . Over all så har ju säsongen haft sina ups and downs, men har varit bra med spänning, tårar, skratt och ilska. Grey's Anatomy kommer alltid att vara en favorit för mig! 
Tina: Då var det dags, jag och Sofia hade pratat lite innan om hur  detta avsnitt skulle se ut. Att Meredith skulle föda var givet, men i mörkret? Och allt det som hände i operationsrummet, satt och tänkte för mig själv att dör hon är hela serien slut, de kan inte döda henne. Som tur var överlevde hon, tack vare Bailey som äntligen tog sig i kragen! Det som hände mellan Christina och Owen har jag bara väntat på, dock trodde jag ett tag att hon skulle ändra sig ang. barn. Och precis som Sofia skrev, att April fortfarande har känslor är inget nytt. Det ska bli spännande att se var som händer nästa säsong mellan dem. En bra säsong, åter igen, men som sagt både ups and downs. Är nästa säsong den sista? Hur ska detta gå? Ska Richard överleva?

Burn Notice

 
Äntligen! På Torsdag den 6 Juni drar äntligen säsong 7 av Burn Notice igång i Usa! Det är dock den sista säsongen så det är lite tråkigt. Såg ett avsnitt på tvn för något år sen och har sedan dess följt serien varje vecka. Så otroligt bra! Och älskar att den är lite komisk då och då, det passar perfekt! Så om ca 6 månader säger vi Hejdå till Michael Westen, Fiona Glenanne, Sam Axe aka Chuck Finley, Jesse Porter och Madeline Westen för sista gången. Hoppas på att denna säsong är lika bra som dom tidigare! 


Follow on Bloglovin