Filmrecension: Maleficent

Maleficent (2014)
En film först och främst baserad på Disneys tecknade Törnrosa, men från feen Maleficents perspektiv. Hon har inte alltid varit den onda feen vi får se i den vanliga sagan. Angelina Jolie spelar Maleficent och gör det galant.

Vad tyckte jag om filmen? (innehåller spoilers!)
Jag var så sjukt peppad på denna efter att jag såg trailern. Jag såg den på bio i 3D.  Först och främst önskar jag att jag sett den teknade innan, mest för att det skulle vara kul å se hur mycket osm faktiskt är lika. En del grejer känner man igen men inte allt. Jag tycker att filmen är väldigt fint filmad och gjord, jag önskar att jag såg den utan 3D dock, är inte ett så stort fan av 3D om det inte är animerade filmer. Angelina gör ett utmärkt jobb, om Maleficent inte var tecknad ska hon se ut precis som Angelina ser ut i rollen. Det är klockrent. Jag ÄLSKAR då hon klampar in på Törnrosas eller Aurora som hon heter i filmens, dop och ler så där ondt och "Well, well...". Jag gillade också att Aurora i 3-4 års åldern spelas av en av Angelinas döttrar. Otroligt gullig scen, och lite fun fact som jag läst innan.

Jag gillar att Disney börjar tvista gamla sagor, men också börjar göra filmer om annan kärlek än prins+prinsessa. Nu var det faktiskt Maleficents kyss som var den av äkta kärlek.
Jag tycker den är mycket sevärd och den får 8/10.
/TinaDenna vill jag se! :)

Svar: Gå och se den! Den var bra! :)
Tina Skiöld

måste se den väldigt snart
Kom ihåg mig?
Follow on Bloglovin