Game of Thrones - S04E10 - Säsongsfinal!!

Game of Thrones S04E10 - Säsongsfinal!
Det är redan säsongsfinal! Hua! Jag var nervös hela avsnittet eftersom jag väntade på att något dramatiskt skulle hända. Jag hade lyckas läsa en rubrik på facebook som var "Briennes final fight", vilket kan betyda två saker, hennes finalavsnitt fight eller henned sista fight. Då hon och The hound började slåss höll jag halvt för ögonen och upprepade "dö inte dö inte dö inte!". Jag älskar nämligen Brienne, hon är så grym! Och att hon sedan lyckades spöa The Hound var awesome! Men, till början av avsnittet, jag gillade att de började där de avslutade förra veckan, hos John Snow. Som inte dog, tack och lov. Dany får lite problem, jag har faktiskt undrat vart hennes drakar varit senaste gånger vi fått sett henne. Det var så sorgligt när hon läste fast dem... Och de bara skrek efter henne. Hmm, kan hon inte uppfostra dem på någotvis så de kan vara ute? :(
Bran kom äntligen fram till målet han sökt efter i 100 år nu. Jag är fortfarande inte ett sånt stort fan av den storylinen, men vi får väl se om han kommer att flyga nästa säsong. Arya är givetvis lika envis som vanligt och följer inte med Brienne.. Hon vill ju faktiskt bara Arya väl. Jag blev ledsen då jag såg att Arya och The hound var tillbaka i bergen, jag hoppades verkligen de skulle gå in i slottet ändå och vi skulle få en reunion. Dock hoppade hon på en båt istället, påväg mot Danny? Spännande! Jag gillar att de börjar koppla ihop världarna och människorna, som tex. Stannis Baratheon och John Snow. Sist av allt var jag nästan beredd på att se Tyrion dö i detta avsnitt, det hade inte förvånat mig. Men samtidigt kan de ju verkligen inte ta död på honom! Jamie gör endel saker rätt, att släppa Tyrion var en. Att fortsätta ligga med sin syster är inte det. Tyrion hittar sin kärlek i sin far säng och hämnas. Han hämnas också sin far. Vilket han förtjänar, men jag trodde inte att det skulle gå så långt. Men han kom iväg iallafall, det är de viktiga!

Sorry över röran i detta inlägg :) Det är mycket att kommentera.

Vad tycker jag har varit de bästa med säsong 4?
» Det bästa först, Jofferys död, utan tvekan. Har inte saknat han ett dugg!!
» Jag älskar att Sansa verkar ha tagit sig ur rollen som den stackars lilla flickan. Jag hoppas iallafall det.
» Arya är lika stark som vanligt, vilket vi inte kan ogilla.
» Trots att Tyrion är oskyldig älskade jag då han gick bananas under rättegången.
» Brienne får en rustning och ett svärd av Jamie. Synd att det inte blev mer, de passar ju tillsammans!
» Danny befriar mer slavar och äger som vanligt.
» Att pappa Lannister dör. Ja faktiskt, detta gillar jag.
» Sam vågar äntligen kyssa bruden!!
» John Snow får en vargreunion iallafall! Det var fint!

Men det sämsta då?
» Att Jorah får kicken av Danny då det visar sig att han spionerat på henne. Jag förstår D, men Jorah är trogen till henne nu.
» Vi fick aldrig någon systerreunion fast de var sååååå nära.
» Oberyn dog i sin fight för Tyrion, på ett väldigt groteskt sätt. Och synd för Tyrion.
» Ygritte dör alldeles för tidigt.
» Att säsongen inte var dubbelt så lång, hehe.

Får ta ett GoT maraton för att hålla ut till april 2015. Tack GoT för ännu en fantastiskt säsong. Ingen serie slår er.
Vad tyckte ni om finalen?
/Tina

 
 



Kom ihåg mig?








Follow on Bloglovin