Movie Madness på Hemmakväll

I dag hade Hemmakväll Movie Madness med 50 % rabatt på alla filmer, serirer och boxar. Ett fantastiskt erbjudande. Jag och en vän var där när de öppnade och kammade åt oss det vi spanat på innan. Jag gick lite crazy och detta kom jag hem med ↑
Greys Anatomy S7, S8, S9 och S10.
Sex and the City boxen
Dumma mig
Dumma mig 2
Maleficent
 
Har någon av er shoppat på Hemmakväll i dag? :) /Tina

Vikings säsong 3 • Trailer

Åh vad jag längtar!! Har dock en fråga... Vad tusan hände med Ragnars hår? Titta bara på postern nedan, han är ju snaggad? x) Ska ni se nya säsongen av Vikings? /Tina
 
 

Serietips: Orphan Black

Orphan Black är en serie jag upptäckte i höstas. När jag väl började såg den fastnade jag direkt. Jag kom dock av mig då jag börjat sett säsong två, som jag i dag såg klart. Kom på att jag nog inte tipsat er om OB än!
Handling: Föräldralösa Sarah Manning råkar se en kvinna - som ser precis ut som henne själv – kasta sig framför ett tåg. Besatt av tanken på att hon har en dubbelgångare övertar Sarah den döda kvinnans identitet – och inser snart att de är många fler än så.

Serien har IMDd betyget 8,5. Serien är spännande och bjuder på många olika twister hit och dit. Men det bästa av allt är nästan Tatiana Maslany som spelar Sarah Manning, och alla andra kloner. Kloner som är så olika varandra. Att inte Tatiana blivit prisad för hennes skådespel än tycker jag är konstigt! En av klonerna heter Helena, som också är den som är läskigast i hela serien, jag klarar inte av henne, och de spelar alltid samma musik då hon dyker upp, så creepy! 

Allison och Sarah i säsong två.

Så har ni lite serier att se på just nu, slå igång Orphan Black! Två säsonger finns på Netflix och den tredje har premiär i USA den 18 april. /Tina

Nytt i tvhyllan

Sorry för den dåliga bilden! :)
Just nu har jag väldigt lite jobb, vilket resulterar i mycket tid för serietittande. Jag har sagt länge till mig själv att jag ska se om Grey's säsonger. Nu blev det dags, gick egenom de tre första säsongerna jag redan hade på dvd, och såg att CDON hade kanonpris på resterande säsonger, 149 kr!! Så jag klickade hem tre. Nu har jag det jag gör igen! Jag älskar de första säsongerna, de är såååå mycket bättre än de nyaste säsongerna. Jag saknar George så det är kul att se säsongerna med honom igen :) /Tina

Fox förnyar

Fox förnyar Gotham och Brooklyn Nine-Nine, yeey! :)

Water War

 
Hihi. Hur snygg är inte Chris Hemsworth? /Tina

Gina Rodriguez♥

Gina Rodriguez känner vi igen som Jane i CW's serie Jane The Virgin som hade premiär i höstas. Serien är en komedi/drama serie, som fått kämpa lite med siffrorna, men som nyligen blev förnyad tillsammans med resten av CW's höstserier. Förra veckan vann Gina tillsammans med resten av Jane The Virgin-gänet "Favorite New TV Comedy" på People Choice Award's, och söndags vann Gina själv sin första Golden Globe i kategorin "BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - COMEDY OR MUSICAL"!
 
jag var skeptisk mot serien Jane The Virgin först, den låter ju kanske inte direkt som någon hitt. Men det är en av mina favoriter numera. Den är har en ungdomlig humor, och jag gillar upplägget i den, hur de berättar storyn. De gör inte som alla andra. Tycker Gina är helt rätt vinnare av den kategorin i Golden Globe.
Har du sett Jane The Virgin? /Tina
Gina firar tillsammans med sin syster Ivelisse Rodríguez.

Snart ser vi de sista av Don Draper

 

People Choice Awards

Här kommer en lista på alla nominerade, och såklart vinnarna av People Choice Awards.  För flera veckor sedan röstade jag, och många av min favoriter vann faktiskt. De som har en rosa prick fick mina röster. Var de rätt som vann? :) /Tina
 
 
 

Script mix-up

En rolig grej de hade på People Choice Awards, så var tvungen att dela den. Videon tar en stund att ladda innan den kommer fram. Funkar de inte kan du se klippet här.

Premiärdatum GoT!

Hur glad blev man inte av att se denna på facebook imorse?! Jag har ju längtat asmycket senaste tiden.
Klär mig därefter också, hehe:
Längtar ni? /Tina
 
 

Känner du igen dig?

 

2014

Detta inlägg bör du INTE läsa om du inte sett de senaste säsongerna/avsnitten av de mesta. Innehåller spoilers från How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, White Collar, True Blood, Homeland, Chicago Fire, Game of Thrones, Vampire Diaries och Revenge.

Har ni inte orkar läsa denna text eller är rädd för spoilers, då kan ni istället läsa årslistan.  
Då var 2014 förbi, ett år som varit väldigt bra och gått väldigt fort. Jag tänkte försöka minnas serie och film året i detta inlägg. Under året har jag fått sagt hej då till fyra av mina favoritserier, How I Met Your Mother visade sitt allra sista avsnitt den 18 maj i USA. Slutet som blev väldigt omdiskuterat och lämnade många upprörda fans. Jag var en av dem. Ted fick äntligen sin drömfru, men efter bara några år tillsammans dör hon, och självklart, blir han tillsammans med Robin, som skiljt sig från Barney. Jag förstår tanken med slutet, men tycker inte alls om det. I säsong nios dvdbox har HIMYM ett alternativslut.
Den andra serien som jag sagt hej då till är Sons of Anarchy som visade sin sjätte och sista säsong i höst. Säsongernas kvalité har gått neråt senaste säsongerna och säsong sex slutade med en chock, Tara mördas av Gemma. Då bestämde jag mig för att sluta kolla på serien. Sedan gick Sons ut med att det blev sista säsongen, och då kändes det som jag måste se den. Det jag och säkert många andra väntat på hela säsongen är att se Gemma dö för mordet på Tara, Jax stora kärlek. Trots allt tycker jag att serien lyckats leverera den sista säsongen. Många känslosamma moments, en hel del med Abel, Jucie och givetvis med Gemma och Jax. Jag ”gillade” scenen med Jax och Niro i avsnitt 11 när Jax ifrågasätter hur hans mamma kan göra så mot Tara och bryter ihop på Niros Axel. Mitt favoritavsnitt i säsongen var nog avsnitt 12, Red Rose. Som jag skrev i detta inlägg visar Charlie Hunnam hur duktig han är som skådespelare, alla känslor han visar i ansiktet, i blicken.
Den tredje är White Collar som avslutade med en halv säsong på sex avsnitt i höst. Sex avsnitt som gick vansinigt fort. Jag tycker ärligt att serien borde fått en hel säsong, men så var inte fallet. Neil är lika listig som vanligt, men jag var fortfarnde rädd att det hela skulle sluta med att han blev inlåst igen. Slutet var bra tycker jag, jag är okej med det. Dock hade jag velat att Neil fick träffa den nya Neil, bebisen. Så fint att de döpte honom till det! Och att Neil och Mozzie fick vara på samma plats.
Fjärde och sista är givetvis True Blood som i somras visade sin sista säsong. I mitt tycke har TB inte varit speciellt bra senaste tre säsongerna, men jag har fortsatt kolla eftersom jag var nyfiken på hur det hela skulle sluta. En grej jag alltid gillat med TB är deras reklam för säsongerna, alla bilder och slogans på facebook osv. Nu var det till exempel #TrueToTheEnd och Goodbye sucks. Men tillbaka till säsongen, redan första avsnittet om jag inte minns fel dör Tara och bara något avsnitt in dör Alcide, min favorit. De första avsnitten syns knappt Alexander Skarsgård som Eric, han var väldigt anonym i början och det kändes knappt som han skulle vara med. Som tur är vände det och han var samma snubbe som vanligt. Jessica återförenas med Hoyt, vilket jag tyckte var fint, de gifte sig eftersom Bill var döende. Slutet på TB kan diskuteras, jag var både okej och inte okej med att Sookie faktiskt dödade Bill. I hans tomma gamla kista.
Fyra serier har försvunnit ur schemat, men det har tillkommit några också. Två nya serier har blivit starka favoriter, Outlander som hade premiär under sensommaren med nio avsnitt och Jane the Virgin som startade i höstas hos CW. Outlander tog mig med storm, jag älskar ju serier som utspelar sig i en tidigare tid, och att de pratar skottska tycker jag bara är härligt, trots att jag knappt förstår vad de säger, hehe. Jamie är ju bara huuur charmig och snygg som helst, och Clarie spelas väldigt bra av Caitriona Balfe. Ett avsnitt som blev omtalat var då Clarie och Jamie gifte sig, och hade deras speciella bröllopsnatt. Jag bara älskar humorn och Jane the Virgin låter ju kanske inte som en kanonserie om man ska lyssna på titeln, men fasiken vad bra och rolig den serien är! Den känns väldigt ungdomlig med sättet de berättar historien. De har berättar röst och en hel del grafik som ramlar in då och då. Väldigt bra. Andra nya tillskott som bör nämnas är The Flash, också en serie med en skön humor trots den actionfyllda storyn, How to Get Away with Murder, ännu en Shonda Rhimes serie, dock blev detta ingen favorit hos mig, och jag följer den inte. Madam Secretary är en av hösten nya serier, som handlar om ja Madam Secretary och hennes jobb att skydda och hjälpa USA. Eftersom det temat på serier verkar bli poppis, Katherine Heigl mest känd som Izzie i Grey’s Anatomy har kommit med en ny serie efter ett bra tag borta från TV rutan, i november hade State of Affairspremiär, som också utspelar sig i vita huset. 
 
På tal om sådana serier måste vi nämna Homelands nya säsong, utan Brody(!). Jag var väldigt skeptiskt till en ny säsong efter Bodys död, men de förvånade mig! Säsongen har varit riktigt bra. En del avsnitt är som vanligt med Homeland lite sega, det är bara transportsträckor till de avsnitten som är proppfulla med action och dramatiska vändningar. Ett avsnitt som fastnade och som var riktigt mindfuck var avsnitt sex då de lyckats byta ut Carries medicin och hon blir mer galen än vanligt och blir tillfånga tagen till ett hus, där hon möter Brody. De höll kvar Brody så länge att man faktiskt trodde att det kunde vara han, det hade liksom inte förvånat mig om han var vid liv. Men då visar serien att Brody bara är det Carrie ser, han är fortfarande död.
I år har vi inte bara fått säga hejdå till några bra serier utan även karaktärer. Några jag tänker på är Shay i Chicago Fire som dog i husexplosionen i säsongsavslutningen/säsongsstarten. Sons of Anarchy bjöd på en hel del död i sin sista säsong, vi fick se Bobby dö i Jax armar, Juice i fängelset. Unser fick ett dödande skott i bröstet, och Gemma i huvudet. Och speciellt vår kära huvudkarakär Jax död. Vi fick även säga adjö till Joffrey och Tywin Lannister i Game of Thrones som fortsätter chocka med att döda huvudkaraktärer. Egentligen gjorde det inte mig något att dessa två herrar dog, speciellt inte Joffrey som fick precis det han förtjänade. Dock hade de inte behövt döda Ygritte som var en av mina favoriter. En av Nina Dobrev karaktärer fick äntligen sitt slut, Katharine dog i våras i Vampire Diaries. Daniel Grayson fick ett tråkigt slut i Revenges mid-seasonfinal. Game of Thrones fjärde säsong var precis lika bra som de tidigare tre, chockade mer än en gång. Ett av de mest minnesvädra avsnitten var då Oberyn Martell skulle slåss för Tyrion och får skallen krossad. När man precis tror att han vunnit matchen, tvärvänder det. Purple wedding är också värt att nämna.
Jag vill också nämna årets största besvikelse, och det är inte att jag är besviken på hur en serie utspelat sig, utan att Witches of East End blev cancelld precis efter andra säsongen haft sitt slut. Visst jag kan hålla med om att säsong två inte var lika bra som ett, men de lämnar väldigt många frågor utan svar. Det slutade med en hel del cliffhangers. Ge fansen några avslutnignsavsnitt! Det förtjänar vi och serien! Jag vet dock att många amerikanska fans varit rasande och försökt ringa ner Netflix för att få dem att producera en säsong tre. Vi får väl se vad som händer.. En annan tråkig grej som inte går att göra något åt var att Robin Williams gick bort, vilket gör slut på humorserien "The Crazy Ones" som jag gillade starkt, och som bara blev en säsong.
Jag ser som ni märker på väldigt mycket serier, och ser sällan på film numera. Men några har jag hunnit med i år, och jag vill nämna några av mina favoriter. Shailene Woodley gjorde ett rejält genombrott i år med två succé filmer – Divergent och The Fault in Our Stars. En annan film som fastnade i minnet var The Other Woman, helt klart årets roligaste komedi, det var länge sedan jag skattade så mycket till en film. En annan film som jag längtade efter var Maleficent. Som motsvarade mina förväntningar. Angelina Jolie var fantastiskt, som vanligt.
 
Jag har garanterat missat några stora händelser men vi har mycket att se fram emot 2015. Redan den 6/1 har Cougar Town premiär för sin sista säsong. Vikings tredje säsong börjar i februari och Outlander kommer äntligen tillbaka i början av april.

Serielista: 2014

Årets beroende: 
Tina: I år har jag lyckats gå igenom en hel del nya serier några exempel som blev beroenden under en period är Vänner, Orphan Black, Make it or Break it, och nu Hawaii Five-0.
Sofia: Har hunnit med att gå igenom några serier detta år, några exempel är Orphan Black, The Glades, Make it or Break it (i två perioder hah)
Årets snyggaste man:  
Tina: oj vilken svår, men Jax måste vinna det asså.
Sofia: Håller med Tina här! sjukt svårt. och måste nog också säga Charlie Hunnam.
Årets vackraste kvinna:
Tina: Tycker ju att Monica Raymund, känd som Dawson i Chicago Fire är smocking hooot.
Sofia: hmm. håller nog med Tina här!
Årets kärlekspar:  
Tina: Claire and Jamie, Outlander
Sofia:
Alex och Joel, Saving Hope.
Årets bromance: 
Tina: Scott och Stiles, Teen Wolf
Sofia:
Jake och Boyle, Brooklyn Nine-Nine
Årets hejdå: 
Tina: How I Met Your Mother och Sons of Anarchy.
Sofia: How I met Your Mother, Sons of Anarchy och White Collar.
Årets borde-bli-nerlagd:
Tina: Det tar emot att säga det men, Grey's Anatomy. Det är nog nu, sluta mjölka.
Sofia: Håller helt med Tina här. Älskar Grey's men enough is enough.
Årets tv-comeback:  
Tina: Kanske Katherine Heigl i State of Affairs.
Sofia: Jack Bauer (Keifer Sutherland) i 24: Live another day
Årets WTF: 
Tina: GoT bjuder på många, en av de jag minns bäst är när Oberyn Martell får sitt huvud krossat med bara händerna av Gregor Clegane.
Sofia: Slutet på The Glades.
Årets sämsta nedläggning: 
Tina: Witches of East End, de förtjänar en säsong till!!!
Sofia: The Glades! Dom kan fan inte avsluta det sådär!
Årets käftsmäll: 
Tina: Åh vad tråkig jag är men, kommer inte på någon...
Sofia: Sorry, men slutet på The Glades...
Årets skratt: 
Tina: Brooklyn Nine-Nine och New Girl levererar denna höst!
Sofia: Brooklyn Nine-Nine, New Girl och The Mindy Project.
Årets gråtfest:
Tina: Näst sista avsnittet av Sons of Anarchy S7, "Red Rose"
Sofia: hmm.. kan inte komma på något o:
Årets breakup: 
Tina: Sorry alla VD fans, men Damon och Elena!
Sofia: Måste nog säga Damon och Elena. Men hoppas på dom ändå! :D
Årets nykomling:  
Tina: Jane i Jane the Virgin
Sofia: Måste nog säga The Flash
Årets "snälla gå och dö": 
Tina: Gemma, Sons of Anarchy
Sofia:
Gemma, Sons of Anarchy
Årets bästa skådespelare:
Tina: Charlie Hunnam, aka Jackson "Jax" Teller!!
Sofia: Charlie Hunnam, Jax Teller!
Årets bästa skådespelerska: 
Tina: Tatiana Maslany som spelar huvudrollerna i Orphan Black!
Sofia: Håller även med här! Tatiana Maslany i Orphan Black! Så sjukt bra att lyckas göra så många roller!
Årets sämsta skådespelare/skådespelerska: 
Tina: Alltså, kommer inte på någon här heller...
Sofia: Kan inte komma på någon..
Årets webb-serie:
Tina: pass! ser inga :(
Sofia: Kikar inte på någon.
Årets svenska serie: 
Tina: Bonde söker fru och Paradise Hotel.
Sofia: Tråkigt nog så kollar jag inte på någon svensk serie.

Follow on Bloglovin